nieuws

‘Zondag zonovergoten, ook komende dagen veel zon”

sport

PKC’83 speelt zich vrijwel veilig na winst op GVAV Rapiditas

PKC’83 won zaterdagavond de stadsderby tegen GVAV Rapiditas met 2-1. PKC speelde zich daardoor bijna veilig in de eerste klasse J. Voor GVAV verandert er weinig. De ploeg is waarschijnlijk veroordeeld tot nacompetitie tegen degradatie.

sport

Gorecht houdt zich op nacompetitie na zege op FC Lewenborg

Door een 4-2 overwinning zaterdagmiddag op laagvlieger FC Lewenborg houdt Gorecht nog zicht op een vervangende periodetitel in de tweede klasse J.

sport

Helpman wint topper tegen Groen Geel in 3C

Na de Clash van FC Groningen op vrijdagavond stond zaterdagmiddag de Kraker van Corpus op het programma. Koploper Groen Geel trof nummer twee Helpman in de derde klasse C, de spannendste competitie van district Noord…

nieuws

Verlengingsperiode seizoenkaarthouders FC start aanstaande maandag

Seizoenkaarthouders van FC Groningen kunnen vanaf maandag 12.00 uur hun seizoenkaart verlengen. Men ontvangt hier een mail over. Dat laat de FC zaterdag op haar website weten.

nieuws

Vreedzaam protest op Broerplein bij Academiegebouw

Een groep van zo’n 150 tot 200 personen demonstreerde zaterdagavond op het Broerplein bij het Academiegebouw. De RUG meldt dat het protest rustig en ontspannen is verlopen.

sport

Hockeydames GHBS uitgeschakeld in halve finale Silver Cup

Het eerste damesteam van hockeyvereniging GHBS uit Groningen is vrijdagavond uitgeschakeld in de halve finale van de Silver Cup. Thuis verloor het met 2-3 van MHC DES.

nieuws

Overheden wijzen vooral naar elkaar bij aanpak giftige bestrijdingsmiddelen in drinkwater- en natuurgebieden

Overheidsinstanties wijzen vooral naar elkaar bij de aanpak van giftige bestrijdingsmiddelen in drinkwater- en natuurgebieden. Milieuorganisatie Natuur & Milieu maakt zich zorgen omdat uit onderzoek blijkt dat een derde van de drinkwatergebieden meer bestrijdingsmiddelen bevat…

nieuws

Credits voor technische staf van de FC: “We zijn gaan voetballen met jongens die het groen-wit in hun hart hebben”

FC Groningen promoveerde vrijdagavond na een jaar Keuken Kampioen Divisie terug naar de Eredivisie. In de Euroborg werd het een historische en memorabele avond. Maar hoe wordt er een dag later op teruggeblikt? Een gesprek…

nieuws

GIJS neemt afscheid van Csaba Kercso-Magos als hoofdcoach

Csaba Kercso-Magos is niet langer de hoofdcoach van de Heren 1 van de ijshockeyers van GIJS. Dat heeft de club zaterdag bekendgemaakt.

nieuws

Engelse voetbal-YouTuber maakt vlog over promotiewedstrijd FC: “Community here is absolutely amazing”

De Engelse voetbal-YouTuber Josh Cordeschi, die op YouTube bekend is onder de naam Fusion Josh, was vrijdagavond aanwezig bij de promotiewedstrijd FC Groningen – Roda JC. Zijn vlog over de wedstrijd werd zaterdagochtend gepubliceerd.

nieuws

Ook komende avond en nacht kansen op noorderlicht

Het noorderlicht zal ook zaterdagavond en in de nacht naar zondag zichtbaar zijn. Dat verwachten experts. Vrijdagavond was het kleurenspektakel al te zien in Groningen, hoewel bewolking toen nog deels roet in het eten gooide.

nieuws

D66 wil weten hoeveel geld en subsidies de gemeente krijgt vanuit de Europese Unie

De fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College weten hoeveel geld en subsidies de gemeente krijgt vanuit de Europese Unie. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend.

sport

Wedstrijd PKC’83/Team Amoeri in Gouda gestaakt na ‘wanordelijkheden’

De zaalvoetbalwedstrijd in Gouda tussen GZV Watergras en PKC’83/Team Amoeri is vrijdagavond vijf minuten voor tijd gestaakt. De Groningers stonden op dat moment met 7-2 voor.

nieuws

Markt in Haren voor het goede doel: “Perkplanten, geraniums en leuke cadeauartikelen”

Rond de Gorechtkerk aan de Kerkstraat in Haren vindt zaterdag een actie plaats voor het goede doel. De Werkgroep Goededoelen Haren zamelt door middel van een markt geld in voor twee goede doelen waar zij…

nieuws

FC Groningen viert promotie komende zondagmiddag met huldiging in de Euroborg

De terugkeer van FC Groningen op het hoogste Nederlandse niveau van het profvoetbal wordt komende zondagmiddag gevierd met een huldiging in de Euroborg.

F
U
R